onsdag 20 juni 2012

på spaning efter katt.....


eller hur tar man ett bra foto på gräsklipp?

för idag handlar det om gräsklipp. En del förordar att man ska låta gräsklippet ligga kvar på gräsmattan, för det lär fungera fantastiskt bra som gödning. Detta om man klipper tillräckligt ofta så att klippet försvinner ner i gräsmattan istället för att ligga i torra, frasiga högar ovanpå nämnda matta...jaja..nån som känner igen fenomenet?
Ett annat alternativ som passar mig (kanske för att jag klipper så sällan?) är att använda gräsklippet som täckmaterial. Det blir hur bra som helst i jordgubbslandet, ser snyggt ut och ogräset får svårt att tränga igenom och ta över. I kväll så hamnade överskottet under vinbärsbuskarna, helt perfekt!
Om det blir något över, så gräver jag ned det i komposten, förstås! Men notera "gräver". Om man inte blandar ut det med annat material så blir det en geggig seg massa, och bryts inte ned till nånting annat. Inte så kul att hantera och inte särskilt användbart.

Hur man än ser på gräsklipp och kompost; det är så skönt att vara ute och ägna sig åt jorden ...samtidigt som tankarna skuttar från gren till gren, ungefär som katten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar