komposten mitt i trädgården, där blandas det gamla och vissna...och på något vis, blir det till ny näring och energi.... det handlar om livet också...
tisdag 31 juli 2012
ekologisk odling?
på Kosters trädgårdar hittade jag den här skylten i restaurangen. De serverade en utmärkt lunchbuffeé som jag absolut kan rekommendera.
Hemma igen så växer det överallt, och inte bara blommor, för även om jag inte odlar för att äta, så dyker det upp matnyttigheter iallafall. Tex squashen här nedan, snacka om kombo... otroligt läckra blommor, de brukar jag låta var kvar, för att sedan ta till vara frukterna. Vi äter dem stekta eller grillade med lite tryffelolja, salt och peppar på. Enkelt och gott!
I vanliga fall driver jag upp dem från frö, traditionellt gröna, men i år hann jag inte. Kul att plantan jag köpte visade sig ha gula frukter. Det ser roligare ut, både i landet och på tallriken,
Och så var det jordgubbarna... känslan av att gå ut på morgonen och fylla en skål med bär och sedan äta dem med fil till frukost är tja, lite Ernst om man så säger.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar